logotyp
XL-BYGG Nynäshamn

Innerpanel - XL-BYGG Nynäshamn

Filter

LÄS MER
Vilken panel passar ditt nuvarande rum allra bäst? Vad kommer passa det rum du vill skapa? Ljust och fräscht, naturlig träpanel eller kanske en blå kulör för något nytt och vågat?

Nya paneler lyfter rummets helhet

När det kommer till hur du vill att dina väggar och tak ska se ut finns det många valmöjligheter. Kombinationsmöjligheterna är många. Panel i trä eller MDF kan kombineras på både vägg och tak, och passar fint till både tapetserade och målade ytor. Vissa varor blir populärare än andra. För kvalitetens skull. För varumärkets skull. Eller för prisets skull. Eller för alla tre delarna. Hos oss på XL-BYGG hittar du fler paneler för vägg och tak som checkar in i alla tre kategorierna

Hyvlade träpaneler i olika profiler

Panel Klassisk (4019)

Har en fasad kant och ett brett spår och ger ett effektfullt men ändå sobert och modernt intryck. Finns i flera utföranden.

863x200_nyhetsbild_klassis-furu.png


Panel Fas

Har en v-fas som ger ett vackert v-format spår mellan brädorna. Finns i flera utföranden.

863x200_nyhetsbild_panelfas.png


Panel Pärlspont

Har en liten upphöjning ”pärla” på fjädern och ger en klassisk allmogestil. Finns i flera utföranden.

863x200_nyhetsbild_panel-pärlspont.png


Panel Trend Slät/Spontpanel

Har en rak profil och ett smalt spår mellan brädorna som ger ett modernt, enkelt och varmt intryck. Finns i flera utföranden. Panelbredd 120 mm.

863x200_nyhetsbild_spontpanel.png 


Panel Rough

Har en yta som ger ett tufft och modernt intryck. Panelen är vitmålad i NCS 0502-Y. 14x120 mm. Finns även som beställningsvara i Titansvart, Väderbiten grå, valfri NSC-kulör samt  vit 14x95 mm och 14x145 mm.

863x200_nyhetsbild_panel-rough.png


Panel Tindra

Har en borstad yta och ger kontrast till den djupa, intensiva färgen och skapar ett spännande kontrastfyllt och exklusivt uttryck. Finns i färgerna Brons, Petroleum Blå och Platina Guld. 14x120 mm.

863x200_nyhetsbild_panel-tindra.png


Panel som naturprodukt

Miljöaspekten bygger på att panel är en ren naturprodukt från skog till bräda. Det bidrar till att utsläppen av koldioxid begränsas. Växande skog tar upp koldioxid ur luften och lagrar kolet i träd och mark. När skogen avverkas och används till olika träprodukter, lagras kol under hela produktens livslängd. Då panelen bildar en färdig vägg eller ett färdigt tak, blir den därmed också en mycket prisvärd produkt. Jämför exempelvis med en gipsskiva, som du behöver skruva, spackla, slipa och måla i omgångar innan du når ett färdigt resultat.

Tänk på detta innan du sätter igång

Förvaring och uppackning

Låt din massiva träpanel ligga i det rum som den skall monteras i. Låt den acklimatisera sig i minimum 7 dagar beroende på årstid och relativ luftfuktighet. Rummet ska ha en normal rumstemperatur på cirka 20 grader och med en relativ luftfuktighet (RF) 40-60%. Panelen skall ligga kvar i sin originalförpackning. Sprid ut buntarna på golvet för en jämn acklimatisering. Kontrollera varje panelbräda noga innan montering.

Ytbehandling och montering

• Vid montering öppna en bunt i taget. Panelbrädorna spikas, skruvas eller fästs med panelclips i underlaget.

• Slå aldrig i spiken helt med hammare, använd dorn för att försänka spiken. Även spikpistol kan användas.

• Paneler med ändspont monteras löpande med en liten limsträng i änden av panelbrädan, använd trälim. Skarvarna bör förskjutas minst 600 mm. Paneler utan ändspont skarvas över en regel.

• Träpaneler kan sättas upp på varierande slags underlag. På träskivor är det i allmänhet lätt att spika direkt i underlaget. Vid t.ex. betong eller gips är det lämpligt att sätta upp en spikläkt att fästa panelen i.

Åtgång

• Panelbredd 95 mm – ca 11,4 lpm/kvm

• Panelbredd 120 mm – ca 9,1 lpm/kvm

• Panelbredd 145 mm – ca 7,4 lpm/kvm

Vi utvecklar våra tjänster och behöver din åsikt. Vill du delta i en kort undersökning kring vår webbplats, den tar endast ca 3-5 minuter att besvara?

OK Nej tack